10 tips voor je website indexeren in Google!
25feb

10 tips voor je website indexeren in Google!

Als je een nieuwe website hebt, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk wordt opgepikt door Google en in de zoekresultaten wordt opgenomen. Maar hoe gebeurt dat eigenlijk het indexeren in Google? Hoe zorg je ervoor dat nieuwe blogs of pagina’s snel worden gevonden in Google? Ik zal je een paar tips geven, die je gemakkelijk na het lezen van dit blog kan toepassen op je website en/of blogs!

De zoekmachine Google indexeert alle websites die op het internet te vinden zijn. Er zijn ruim 966 miljard websites actief wereldwijd. Hoe doet Google dat toch? Google houdt deze pagina’s niet 24/7 in de gaten. Google kijkt vooral naar de nieuwe websites die verschijnen en ten tweede naar de gebeurtenissen op die pagina’s. Geduld is een schone zaak als je moet wachten tot Google bij jouw pagina is aangekomen.

Maar tijd kost geld en geld dat je misloopt is duur. Je kan dus het proces versnellen en Google dus een handje helpen.

Indexeren in Google, hoe dan?

Door alle bomen zie je soms het digitale bos niet meer. Elke keer verwijdert er weer iets of komt er weer iets nieuws bij. Bij de onderstaande punten hoef je je niet af te vragen of dit weer gewijzigd wordt, dit is eigenlijk de basis van een goede SEO en dus de basis van je website te indexeren in Google.

1. Google Webmaster Tools

Dit is een tool van Google zelf. Je kan hier zelf aangeven als je iets op je website toevoegt of weghaalt. Dit doe je door middel van je sitemap te generen. Dit kan je doen binnen de Webmaster Tool. Door je sitemap op te geven, geef je aan Google door welke pagina’s er bestaan in je website. Zo worden alle pagina’s opgenomen in de zoekresultaten van Google. Wil je ook deze tool gebruiken? Ga dan naar de website van Google en volg de stappen!

2. Linken linken linken

Zorg ervoor dat er naar je pagina gelinkt wordt, en dat negatieve links verwijderd worden. Hoe meer er naar je pagina gelinkt wordt, hoe beter. Vroeger werd er nog aan linkbuilding gedaan. Maar Google kwam er al snel achter dat die linkjes geen toegevoegde waarde hadden voor de lezer. Nu kan je bijvoorbeeld backlinkjes plaatsen.

3. Responsive

Google start dit jaar (2017) nog met mobile first indexering. Het was altijd al zo, dat als je website ook responsive was, deze hoger in de ranking zou komen. Een aangezien we allemaal steeds meer op onze mobiele devices zitten, wordt dit in de toekomst alleen maar belangrijker. Google hecht hier dus enorme waarde aan. Dus als je website nog niet responsive is, maak dan voort, het kost je anders je ranking en je bezoekers.

10 tips voor je website indexeren in Google!

4. Google plus en Youtube

Google+ is zoals je waarschijnlijk al begrijpt van Google. Het is dus als bedrijfs zijnde handig om een pagina hier aan te maken. Google neemt dit mee in de indexering van je website en omdat het van Google zelf is, weegt het zwaarder dan bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Hier tellen het aantal likes en shares wel weer meer dan bij Facebook.

5. Media op je website

Relevante content is natuurlijk super belangrijk. Google neemt dit mee in de indexering van je website. Als je goede video’s en foto’s hebt wordt dit meegenomen in de waardering van je pagina. Dus zorg voor de juiste benamingen van de foto’s en video’s. Zorg voor alt teksten en denk aan de omschrijving van de afbeelding. Zo leest Google namelijk de afbeeldingen beter en is dit weer beter voor je pagina.

6. Relevante en actuele content

Een pagina met drie woorden erop, dat is geen pagina. Aangeraden wordt om minimaal 500 woorden op de pagina te schrijven. Zo weet Google waar de tekst op de pagina over gaat. Hoe groter je tekst, hoe makkelijker het voor Google te lezen is. Tegenwoordig zijn er pagina’s van 2000 woorden, deze vallen goed op voor Google en zullen ook hoger in de ranking komen. Maar de tekst moet wel relevant zijn, dus is het minder, geen alarm!

Heb jij al eens goed naar jouw content gekeken? Content marketing is namelijk heel belangrijk voor je website en bedrijf!

7. Lay out van je pagina

Google heeft een bepaalde manier van pagina lezen. Je vult natuurlijk bij het schrijven van je bericht of pagina een zoekwoord in, je keyword. Dit keyword is belangrijk bij het zoeken van de pagina. Super belangrijk: In de URL, paginatitel en headings (H1, H2 etc.) is het belangrijk om je keywords te laten terugkomen. Op deze manier wordt een pagina gemakkelijker gevonden.

8. Broken links

404 pagina’s zijn schadelijk voor je website. Hoe meer je er hebt, hoe slechter dit voor je ranking is. Kijk regelmatig je links na met bijvoorbeeld een broke link checker. Pas ze dan aan of verwijder ze!

10 tips voor je website indexeren in Google!
Een 404 pagina, maar dan wel met een leuke opmaak!

9. Contactpagina

Net als dat je het zelf fijn vindt om de contactpagina te zien op een website, vindt Google dit ook fijn. Het komt betrouwbaar over en voor betrouwbaarheid wordt je beloond met een pluspunt in de ranking! Dat is een hele makkelijke om te verdienen.

Wil je ook eens weten wat ensanne allemaal voor je kan betekenen? Neem dan eens een contact met ons op!

10. Snelheid van je pagina

Een snelle website is voor de gebruiker beter. Want geef toe, als je lang op een pagina moet wachten die aan het laden is, ga je ook naar een andere pagina toe. Ook dit wordt weer meegenomen door Google. Heb je een website met vele afbeeldingen? Zorg dat deze dan verkleind zijn, want hoe groter de afbeelding, hoe langer het duurt met laden.

10 tips voor je website indexeren in Google!
Hoe sneller hoe beter!

OVER DE SCHRIJVER

Talitha Berger
Talitha is projectmanager bij ensanne en blogt vol enthousiasme over praktische tips bij e-mail & content marketing.

Laat een bericht achter