ensanne instawalk
15aug

7 mythes over Instagrammers ontrafeld!

Onlangs nam ik deel aan Instameet Scaventure Hunt. Omdat ik best wat vragen en opmerkingen kreeg over het fenoneem Instagrammer hierbij een ontrafeling van 7 mythes over Instagrammers.

1. Instagram wordt alleen door jonge tienermeisjes gebruikt

Momenteel zijn er ongeveer 1,8 miljoen Instagram gebruikers in Nederland waarvan rond de 800.000 de app dagelijks gebruiken. Een groot aandeel hiervan is inderdaad een jonge generatie <35 jaar. Echter waren de fanatieke deelnemers aan de Instameet allen volwassenen 25+ tot een jaar of 60 aan toe. Ik durf wel te zeggen dat de absolute aantallen in de jongere doelgroep groter zijn maar tel daarbij op dat bijna 70% van de tieners hun account op privé heeft staan.

2. Instagrammers fotograferen alleen met hun smartphone

Hoe wel Instagram een app is die je alleen mobiel of op een tablet kunt gebruiken worden de prachtigste foto’s op Instagram met een spiegelreflexcamera gemaakt. Nadat deze zijn bewerkt worden deze bijvoorbeeld via Dropbox op Instagram geplaatst.

3. Instagrammers plaatsen alles gelijk online

Mede doordat er veel gefotografeerd wordt met een andere camera, worden foto’s niet gelijk online gezet. Je hebt dus niet om 20.00 uur ‘s avonds het resultaat van de Instawalk binnen. Het plaatsen van Instagramfoto’s gebeurt erg verspreid waarbij je maximaal 3 foto’s per dag plaatst.

4. Er wordt niet met elkaar gepraat op een Instameet

Het beeld dat tijdens een Instameet iedereen aan z’n telefoon gekluisterd is en niet met elkaar praat klopt niet. Wel is vaak de eerste vraag; was is je nickname, maar verder wordt er vooral gekletst over fotografietips en stijl. Dit is juist erg leerzaam omdat je hiermee weer tot nieuwe inspiratie komt.

5. Foto’s van een Instameet worden alleen geliked door andere deelnemers

Je post de foto’s natuurlijk op je tijdlijn met de juiste hashtags van de Instameet. Natuurlijk zien ook al je andere volgers die, die ze ook liken. En dat is wat je uiteindelijk wil, een zo groot mogelijk bereik. Het is wel een voordeel dat je door de meet weer nieuwe volgers krijgt.

6. Tijdens een Instameet aapt iedereen elkaar na

Maar als je dan met een clubje dezelfde route aflegt, dan maakt toch iedereen precies dezelfde foto’s? Nee hoor, iedereen maakt foto’s in zijn/haar eigen stijl. De een fotografeert alles in zwart-wit, de ander focust op details en de ander op lichtinval. Zo krijg je een gevarieerde mix van het onderwerp.

7. Instagrammers doen alleen maar mee om iets te winnen

Hoewel er op basis van de inzendingen van de Instameet een fotografie workshop te winnen viel, was dit niet het motief waarom iedereen mee deed. Vooral omdat iedereen het leuk vond met fotografie, Instagrammen en nieuwe mensen bezig te zijn!

Overtuigd?

Ik hoop dat ik je heb overtuigd dat Instagrammers niet hele vreemde wezens zijn. Ook eens mee met een Instameet? Volg het account @Instawalks op Instagram waar allerlei meets op gedeeld worden. Wellicht is er wel een bij jou in de buurt!

TAGS:

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.
COMMENT (2)
ivonne / 15 augustus 2015

Wat er allemaal niet te beleven is, grappig concept zo’n instawalk! Ik ben nog niet zo lang op Instagram en heb een ouderwetse telefoon. Kan dus alleen met de tablet werken en niet op de vaste computer waar de foto’s staan. Dat vind ik persoonlijk wel een groot minpunt.

admin / 15 augustus 2015

Hoi Ivonne,
Ik vind het stiekem wel de succesfactor van Instagram dat het alleen mobiel is. Maar gelukkig kun je met je tablet toch mee kijken! Ga je nog een smartphone nemen of uit principe niet?
Groet Sanne

Laat een bericht achter