Must Read ensanne
13aug

Must Read #7

Constant verschijnen er op blogs, nieuwssites en ouderwetse kranten interessante artikelen die je moet lezen. Omdat ze leuk, interessant, vernieuwend of verdiepend zijn aan het vak dat we beoefenen. Ik heb ze voor je verzameld en publiceer wekelijks een aantal favorieten.

  • Will TripAdvisor Be the Next Airbnb? It Seems to Be Trying – verscheen op Skift.com

Een interessante ontwikkeling… Flipkey één van de dochterondernemingen van TripAdvisor is begonnen met de verhuur van private kamers en huizen voor vakanties in New York.

Lees het artikel


  • New travel planning tool takes web pages and turns them into itineraries – verscheen op Mashable.com

Een oneindige bucketlist heeft bijna iedereen maar voor het plannen van je aankomende reis is er nu een handige tool gelanceerd: Bucket. Deze geeft je op basis van een webanalyse suggesties voor restaurants, activiteiten en bars op de bestemmingen die je gaat bezoeken. En het ziet er visueel fraai uit!

Lees het artikel


  • Op vakantie naar Tsjernobyl – Verscheen in NRC Next

Thanatoerisme oftewel op reis plekken bezoeken waar mensen zwaar te leiden hebben gehad en nu een plek van herdenken zijn. Plekken als Ground Zero, Auschwitz en Tsjernobyl vooral een jonge generatie is geïnteresseerd om deze plekken te bezoeken. Een nieuwe trend?

Lees het artikel


  • Onderzoek: wat kun je vragen voor een gesponsorde blog? – verscheen op moreplease.nl

Noraly heeft onderzoek gedaan onder 106 30-plus bloggers. Daaruit zijn interessante resultaten gekomen en daarmee ook inzicht wat bloggers nu voor hun gesponsorde blogs vragen.

Lees het artikel


  • Why Snapchat Matters – verscheen op adventurouskate.com

Steeds meer travelbloggers ontdekken Snapchat als aanvulling op hun andere social media. Na wat expirimenteren deelt full-time travelblogger Kate van Adventurouskate.com haar ervaringen.

Lees het artikel


  • Er bestaan zo vreselijk veel interessantere vloggers dan Enzo Knol – verscheen op Vice.com

Enzo Knol is door zijn dagelijkse vlogs bekend en rijk geworden. Echter zijn er nog veel meer onbekende interessante vloggers. Vice.com heeft een aantal andere vloggers op rij gezet.

Lees het artikel


  • ‘Saai’ bedrijf? Ook jij kunt spannende content maken: 7 gouden tips – verscheen op Frankwatching.com

Ook voor saaie bedrijven zijn er genoeg kansen met contentmarketing. 7 tips op rij en een aantal praktijkvoorbeelden.

Lees het artikel

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter