Contentkalender
27feb

Waarom kunnen wij niet zonder een contentkalender?

Behoor je tot een van de gelukkigen die onze ensanne bureaucontentkalender heeft bemachtigd? Juist omdat wij iedere dag de contentkalender gebruiken hebben wij hem nu letterlijk op het bureau gebracht. We hadden al een speciale spreadsheet variant  en voor ons is dit echt een onmisbare tool in ons werk. Waarom dat zo is vertellen we je!

 

Redenen om contentkalender te gebruiken

Door de contentkalender missen wij geen enkel moment, kunnen we zonder veel moeite een blogpost bedenken, elkaar op de hoogte houden welke content al gemaakt en ingepland is. De drie belangrijkste redenen waarom wij een een contentkalender gebruiken zijn dus:

  • Planning & strategie
    Middels de kalender weet je al een jaar van te voren wanneer de juiste inhaakmomenten voor jou komen. Het helpt om professioneler en minder ad hoc te werken. Je kijkt naar de ‘bigger picture’ van je content over een langere periode waardoor je je merk tone of voice beter kunt doorvoeren en voor afwisseling in content kunt zorgen.
  • Inspiratie
    Door de kalender kom je op ideeën door de vele haakjes van evenementen, festiviteiten en feestdagen.
  • Communicatie & organisatie
    Je kunt verdelen wie welke content moet produceren en ook aan je leidinggevende laten zien wat er al in de planning staat.  Tot slot is het ook een vangnet als jij als contentmarketeer uitvalt door ziekte of vakantie.

Download onze Excel contentkalender of bestel de bureaukalender!

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter