ensanne snapchat
15aug

How to: Snapchat geofilters ontwerpen

Iedereen die Snapchat heeft, gebruikt ook weleens geofilters. Maar wat zijn dat nou precies en hoe worden ze gemaakt? Sommige mensen hebben in elke stad waar ze komen de neiging een foto te maken om te laten zien dat dat geofilter aanwezig is. De meeste steden en plaatsen hebben hun eigen geofilter(s) met de naam van die plaats, maar hoe komen ze daar?

Zie hier een paar van de Snapchat geofilters die ik ben tegengekomen op reis!

IMG_6182_dianneIMG_6116_dianne  IMG_5772_dianne

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de website van Snapchat zelf ben ik erachter gekomen dat eigenlijk iedereen zijn eigen geofilter kan insturen. Wel is er een verschil tussen ‘community’ en ‘on demand’ geofilters. Bij community kunnen kunstenaars en designers hun ontwerp gratis insturen voor een stad, universiteit, lokale bezienswaardigheid of andere locatie. Voor bedrijven en individuen heb je de betaalde on demand versie. Hier kun je vanaf 5 dollar een ontwerp koppelen aan een plaats en zo je eigen Snapchat filter hebben op een bepaalde plek voor een bepaalde tijd, bij deze optie krijg je ook sneller een goedkeuring omdat je een fee betaald.

Omdat Snapchat eigenlijk steeds populairder wordt en dagelijks al 150 miljoen actieve gebruikers telt zijn er ook veel gebruikers die het leuk vinden om een eigen ontwerp in te sturen. Dat kan, maar dan moet je het wel volgens de richtlijnen van Snapchat doen en daar zitten wel wat addertjes onder het gras.

 

Stappenplan voor community geofilters

  1. Bedenk je eigen concept

Je kunt alle kanten op, maar houdt het vooral lokaal en gebruik publieke plaatsen, bezienswaardigheden en andere locaties waar veel mensen samenkomen en waarschijnlijk ook Snapchats zullen versturen.

  1. Wees er zeker van dat je ontwerp niet commercieel is

Gebruik geen logo’s of handelsmerken van bedrijven of andere commerciële instellingen. Bedrijven kunnen geen gebruik maken van community geofilters. Daarnaast moet je 100% origineel zijn met je ontwerp dus gebruik geen foto’s en hashtags maar alleen je ontwerp. Als je een ontwerp voor je school wilt insturen kun je nog zo’n goede geofilter maken, maar deze worden alleen geaccepteerd vanuit officiële schoolorganisaties.

  1. Pas je design goed in de afmetingen van Snapchat

Als je aan de slag gaat met het design houdt dan rekening met de gestelde afmetingen.

Snapchat.com

  1. Teken het design

De Snapchatwebsite waar je je design moet maken heeft Photoshop en Illustrator templates waar je helemaal los kunt gaan op jouw ontwerp. Wel moet je het visueel interessant en aantrekkelijk houden. Daarnaast mag het niet de hele fotoruimte innemen, moet het subtiel zijn en dag en nacht bruikbaar zijn.

  1. Kies de juiste geofence en omschrijving

Als je ontwerp klaar is, is het tijd om via een kaart de omheining van jouw geofilter te kiezen. Op hoeveel meter van jouw plek mogen mensen deze gebruiken? Als je deze goed hebt ingesteld kun je de omschrijving maken waarom deze geofilter deze locatie verantwoord. Dan is het nu wachten op de goedkeuring van Snapchat zodat alles precies volgens hun regels gaat.

Als dit allemaal te veel moeite kost en je toch voor bijvoorbeeld je bruiloft of evenement een tijdelijke filter wilt hebben, kun je het beste kiezen voor een ‘on demand’ geofilter. Hiervoor moet je wel betalen maar wordt je design wel snel gekeurd en hoeft hij niet per se aan alle eisen van de community geofilter te voldoen.

OVER DE SCHRIJVER

Dianne de Kievit
Dianne struint iedere week het wereldwijde web af om ons op de hoogte te houden van de MUST READ artikelen. Dianne werkt als stagiaire bij ensanne.
COMMENT (2)
Joelle jager / 15 maart 2018

Ik zal er graag een sillen van mijn eigen dorp maar ben zelf niet zo creatief zouden jullie iets kunnen ontwerpen

Sam V / 3 september 2019

Hey! Ik ben ook een Graphic Designer en ik probeer dit al een tijd voor elkaar te krijgen maar als ik hem opstuur via http://www.snapchat.com/geofilters komt er een ERROR en zegt de error dat ik de pagina moet refreshen om het opnieuw te proberen, ook dan lukt het niet komt dit omdat we in Nederland wonen aan de browser of ligt dit gewoon aan mij computer? Weet u hier iets van, of is er iemand anders die hier meer van af weet? Laat me weten ! Met vriendenlijke groet Sam Vloothuis

Laat een bericht achter