Must Read ensanne
13aug

Must Read #23

Omdat het inmiddels alweer een tijd geleden is dat ik je meenam in een Must Read, is het weer tijd voor een nieuwe. In deze Must Read lees je onder andere meer over Instagram Stories, de samenwerking tussen Airbnb en Lufthansa, Facebookadvertenties, Google Streetview, Pokémon en de beste zomercampagnes van 2016.

 • 4 redenen om Instagram Stories te gebruiken in de reisbranche:

 1. Geschikt voor alle leeftijden
 2. Instagram Stories heeft het netwerk al
 3. Van perfecte plaatjes tot knusse kiekjes
 4. Maakt tijdelijk exclusief
Lees het artikel
 • Airbnb biedt nu ook vluchten aan

Lufthansa heeft een creatieve manier gevonden om de laatste vrije plekjes in hun vliegtuig aan te bieden via Airbnb. Lees hier hoe en waarom zij hun stoelen verkopen via dit sharing platform.

Lees het artikel


 • De beste zomercampagnes van 2016

Deze zomer lijken ook de tv-campagnes op vakantie te zijn, maar niet iedereen in reclameland is op vakantie. Bij Frankwatching laten ze zien welke zomercampagnes met kop en schouders boven het zand uitsteken:

Lees het artikel


 • Facebookadvertenties via livestreams

Als je dacht door bijvoorbeeld on demand kijken eindelijk van de reclames verlost was, dan heb je het mis. Facebook is namelijk gestart met het testen van korte advertenties die tussen de livestreams door uitgezonden kunnen worden. Lees hier wat de plannen zijn:

Lees het artikel


 • Rio: beyond the map, Google’s nieuwste streetview technology

Als antwoord op de Olympische Spelen heeft Google Streetview in samenwerking met Grupo Cultural AfroReggae Rio: Beyond the Map ontwikkeld. De kijker kan via deze video’s achterop een motor langs de achterbuurten (favela’s) van Rio de Janeiro rijden. Onderweg kun je telkens stoppen om interessante verhalen van bewoners uit de wijk te luisteren. Ook kun je stoppen bij bezienswaardigheden om meer over de cultuur en de historie van Rio de Janeiro te komen.

Lees het artikel


 • Pokémon Go in Basel

Bij het citymarketingbureau van Basel hebben ze de Pokémonrollen omgedraaid. Het is nu niet de trainer die Pokémon probeert te vangen, maar vier verklede Pikachu’s die levensgrote Pokéballs op voorbijgangers gooien. Dus kijk maar uit als je toevallig nog in Basel komt deze vakantie…

Bekijk de video


 • Google AMP zal groter worden en in iedereens smartphone opduiken

Google’s poging om de snelheid van het mobiele web te verbeteren is uitgegroeid tot aankondigingen van nieuwe functies. Het heeft sommige uitgevers laten wachten op de verbeteringen maar nu is er eindelijk meer nieuws. Les heir wat AMP’s voor jou kunnen doen.

Lees het artikel


 • Het brein van Facebook

Het sociale netwerk is in strijd om kunstmatige intelligentie en machine learning onder te knie te krijgen. Lees in dit artikel hoe Facebook hiermee in staat zal zijn om te winnen:

Lees het artikel

OVER DE SCHRIJVER

Dianne de Kievit
Dianne struint iedere week het wereldwijde web af om ons op de hoogte te houden van de MUST READ artikelen. Dianne werkt als stagiaire bij ensanne.

Laat een bericht achter