twitter moments ensanne
12aug

Twitter Moments

Twitter Moments is mede een antwoord op de Snapchat Stories, Facebook Live en Instagram Stories. Moments moet Twitter helpen het platform persoonlijker te maken. Door middel van Twitter Moments wil Twitter vooral hun jongere volgers weer terugwinnen, die aan de cijfers te zien veel zijn overgestapt naar de andere social media platformen.

Hoe werkt het?

In de Twitter Moments staan afbeeldingen en video’s centraal. Je kunt meerdere tweets samenvoegen tot en verhaal. Daarnaast is het ook mogelijk om tweets van anderen in jouw eigen verhaal (moment) toe te voegen. Er worden foto’s, video’s en teksttweets samengevoegd om een gebeurtenis in beeld te brengen.

De Twitterfeed zal net als bij Instagram Stories niet veranderen, de Moments staan hierin apart van je tijdlijn. Maar bij Twitter ga je niet automatisch verder naar het volgende verhaal zoals dit bij Snapchat en Instagram Stories wel het geval is. 

Wanneer in Nederland?

Moments bestaat al een tijdje maar werd eerst alleen in Amerika door Twitter zelf getest. Bij enkele Amerikaanse invloedrijke Twitteraars is ook al de Twitter Moments functie toegevoegd waarbij alleen Amerikaanse Twitteraars dit kunnen lezen. Nu zijn ze bezig om Moments te integreren in heel Amerika zodat alle gebruikers ook verhalen kunnen maken via Moments. Het testen duurt erg lang en wordt op dit moment ook in andere delen van de wereld geïntegreerd bij invloedrijke Twitteraars. Eerst zal Moments net als in Amerika bij bekende Nederlandse Twitteraars getest worden en over enkele maanden zal het voor alle Twittergebruikers bruikbaar zijn.

OVER DE SCHRIJVER

Dianne de Kievit
Dianne struint iedere week het wereldwijde web af om ons op de hoogte te houden van de MUST READ artikelen. Dianne werkt als stagiaire bij ensanne.

Laat een bericht achter