contentkalender
13mrt

Welke data staan er in je contentkalender?

We vertelden je al waarom wij niet zonder een contentkalender kunnen. Een contentkalender kun je helemaal vol zetten met allerlei data. Maar welke mag je niet missen?

  • Seizoenen: Uiteraard heeft ieder seizoen weer een ander thema maar ook zijn er in de natuur belangrijke momenten. Denk aan de bronsttijd, bloesem of bollenvelden.
  • (School)vakanties: Het ministerie van onderwijs bepaalt de vakanties in Nederland. Maar vergeet ook niet de periodes van onze buurlanden, die hebben namelijk op andere moment vrij.
  • (On)officiële feestdagen: Valentijnsdag, Carnaval, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Moederdag, Vaderdag zijn al van die dagen die ieder jaar vast staan. Maar zo zijn er ook de feesten van bijvoorbeeld het Islamitische en Joodse geloof. In het buitenland hebben ze weer andere feestdagen zoals 14 Julliet of Dag van de Arbeid.
  • Belangrijke (politieke) gebeurtenissen: Zoals de verkiezingen en Prinsjesdag mag je natuurlijk ook niet vergeten.
  • (Sport)evenementen en festivals: Als sportland houden wij van schaatsen, voetbal en tennis. Maar de kalender is ook goed gevuld met muziekfestivals en evenementen.
  • Beurzen en netwerkevents: Voor de zakelijke markt zijn beurzen en netwerkevents natuurlijk erg belangrijk.
  • Campagnes en launches: Zodra er een campagne losbarst (zoals een themamaand) draait de content hier natuurlijk om. Maar denk ook aan nieuwe tentoonstellingen.
  • Verjaardagen van belangrijke personen, herdenkingen en jubilea: dagen waar je gewoon even bij moet stil staan.
  • Foodseizoenen: In de keuken zijn er tal van seizoenen. Mosselen, asperges, Hollandse nieuwe, bokbier, beaujolais, en stampotten. Hoewel dit niet een strakke startdatum heeft, kun je dit als leisure bedrijf wel goed meenemen in je kalender.
  • Fundagen: tegenwoordig zijn er tal van ‘fun’ feestdagen. Capslock day, Dag van de Nutella, Hamburgerdag en Irish Coffee dag.

Spontane toevoegingen

Het is belangrijk dat je kalender flexibel is voor last minute veranderingen en spontaniteit. Bijvoorbeeld het weer, sportprestaties of politiek. Uiteraard moet je je kalender ook regelmatig nalopen of de data daadwerkelijk kloppen. Of wellicht is er wel een festival bijgekomen dat ineens superbelangrijk is.

Download onze Excel contentkalender of bestel de bureaukalender!

 

Lees ook onze blog: Waarom kunnen wij niet zonder een contentkalender?

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter