Must Read ensanne
06mrt

Must Read #37

Het gaat om impact online. Als er iemand is die daar duidelijk in is, is het Gonnie Spijkstra. In deze must read daarom een video-interview. Ook lees je een interview met Youtuber Kwebbelkop die over zijn succes zegt: “Succes heeft niets met timing of geluk te maken, het is hard werken”. Goed nieuws voor de hotels: reviews zijn meestal positief. Uiteraard stonden de social media ook niet stil; WhatsApp en Medium hebben een Stories functie aangekondigd en zijn de emojireacties op Facebook beter voor de edgerank. Een beetje politiek en nieuwe disrupters! Lees gauw verder!

 

Gonnie Spijkstra (Story First): “Fuck bereik. Het gaat om impact”

Een video interview met Gonnie Spijkstra die absoluut de moeite waard is om te bekijken. Gonnie adviseert veel uitgevers hoe ze het online distribueren van verhalen het beste aankunnen pakken. En die learnings zijn wat mij betreft ook geldig voor andere branches.

Lees hier meer

 

Laat politiek de nieuwe Airbnb’s hun gang gaan?

Dat de verkiezingen er aan komen is bijna niet te missen. Maar in de verkiezingsprogramma’s wordt weinig duidelijk over de platformeconomie. Een interessante uiteenzetting van AD.

Lees snel verder!

 

Facebook reveals love triumphs over anger as it tweaks reaction algorithm

Wij hadden al een vermoeden, maar nu is het dan ook echt bevestigd. Emoji likes op Facebook tellen zwaarder mee in het algoritme edgerank.

Lees het artikel

 

YouTuber Kwebbelkop: “Succes heeft niets met timing of geluk te maken, het is hard werken”

Jordi van den Bussche, online beter bekend onder Kwebbelkop is een van de meest succesvolle Youtubers. In een interview met Marketingfacts over zijn succes geeft hij vooral aan dat het draait om hard werken!

Lees verder 

 

WhatsApp neemt na Instagram Stories-functie van Snapchat over

Ook van dit nieuws stonden wij niet erg te kijken. WhatsApp is immers ook onderdeel van Facebook (en dus een zusje van Instagram).  En later die week volgde ook Medium. Wie gaat er winnen?

Lees meer 

  

‘Hotelrecensies zijn meestal positief’

Goed nieuws voor de hoteliers! ‘Hotelrecensies zijn meestal positief’. Blijkt uit onderzoek van Revinate die duizenden reviews op  TripAdvisor en Booking.com onder de loop nam .

Lees verder 

 

Bol.com en Kobo starten abonnementsdienst voor e-books

We hadden al een abonnement voor onbeperkt muziek, films en series, kranten en vanaf nu dus ook voor e-books. Kobo en Bol.com hebben de handen in een geslagen. Ook een interessante ontwikkeling!

Lees snel verder 

 

Google mengt zich in influencer marketing: megaplatform in de maak?

Nog een interessante ontwikkeling die opzich ook niet heel gek is: Google schijnt een eigen influencermarktplaats aan het bouwen zijn. Met alle YouTubers is dit echt een kans!

Lees snel verder 

This site is “taking the edge off rant mode” by making readers pass a quiz before commenting

Om betere comments te krijgen stelt de redactie van deze Noorse krant haar lezers een soort ‘quizvraag’. Zo krijgen ze ook betere comments, slim!

Lees snel verder 

Bloomon: ‘Ik plan mijn agenda twee weken vooruit’

En nog een nieuwe disrupter: Bloomon. Een bloemenabonnement, iedere week een stijlvolle bos op tafel. Een interview met founder Patrick Hurenkamp.

Lees snel verder 

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter