Amersfoort - ensanne
10feb

Duitse bloggers bezoeken Amersfoort

Om (regio) Amersfoort meer onder de aandacht te brengen bij onze oosterburen, Duitsland, heeft ensanne in opdracht van Stichting Citymarketing regio Amersfoort een blogweekend georganiseerd. We nodigden negen Duitse bloggers uit voor een mooie citytrip in Amersfoort. Zij verbleven van 20 t/m 22 januari in de stad.

 

Amersfoort - ensanne

Door samen te werken met ondernemers uit Amersfoort kon er een mooi programma opgesteld worden, waarin verschillende kanten van de regio/stad belicht werden. Zo konden de bloggers o.a. kiezen uit een mooie stadswandeling met een gids uit Amersfoort, kon Onze Lieve Vrouwetoren beklommen worden en konden ze ook nog Paleis Soestdijk bezoeken.

Actieve blogcampagne

Er waren verschillende restaurants waar de bloggers uit konden kiezen. Op zaterdag stonden er heerlijke lunches klaar bij Son of a Croque, Corazon Bakery en Kafé Van Zanten. In de avond konden de blogger aanschuiven bij restaurants In Den Kleinen Hap, Habibi, SEM Sla en meer, Popocatepetl. Ook stond een bezoek aan kaaswinkel Het Oude Ambacht en het proeven van een Amersfoortse kroket bij Van Gogh op het programma. De bloggers gingen daarnaast zelf op pad om te winkelen en musea te bezoeken. Ze overnachtten in Hotel NH Amersfoort, Leerhotel Het Klooster en Het Berghotel.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Online influencers

Wat is nou het doel van de bloggers in Amersfoort? Alle bloggers schrijven enkele blogs over Amersfoort en de dingen die ze daar gedaan hebben. Zij hebben op hun social media platforms en hun persoonlijke blogs vele volgers. Door hun kennis te laten maken met Amersfoort, wordt dit naar de juiste doelgroep doorgespeeld. Hierdoor heb je meer bereik, en is het effectiever dan bijvoorbeeld traditionele print campagnes. De bloggers die voor deze campagne geselecteerd waren zijn; Sunne und Wolken, Web und Welt, Travelstories Reiseblog, Nach Holland, Trip to the Planet, LittleNecklessMonster, Reisehappen, Levart world en teilzeitreisender.

Wil je precies weten wat Influencermarketing is?

Alle bloggers schrijven binnenkort artikelen op hun blog over hun bezoek aan Amersfoort. Tijdens het weekend werd er al reallife gepost op de social media kanalen van de bloggers.

Wil jij ook een blogweekend organiseren? Lees dan hoe wij je kunnen helpen in 10 stappen!

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter