Must Read ensanne
13feb

Must Read #36

Je staat er misschien als travelblogger of marketeer niet altijd bij stil, maar hoe ga je om met fotografie- en auteursrecht? Daarnaast is het nog altijd booming business in social media land, want de platformen blijven vernieuwen en groeien. Snapcodes worden gelanceerd door Snapchat voor bedrijven en leer over creatief gebruik maken van betrokkenheidsdoelgroepen op Facebook. 

 

Snapchat lanceert Snapcodes voor bedrijven

Snapchat komt met een update waarmee het makkelijker is geworden om content te delen; voortaan kan dat namelijk met Snapcodes. Snapcodes lijken nog het meest op QR-codes: het is namelijk een scanbare afbeelding waaraan je een URL kunt hangen.

Lees hier meer

 

Facebook naar 1,86 miljard gebruikers

Facebook blijft maar groeien. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg het afgelopen kwartaal naar 1,86 miljard, 17 procent meer dan een jaar terug. 1,74 miljard mensen gebruiken Facebook mobiel.

Lees snel verder!

 

Zo maak je creatief gebruik van betrokkenheidsdoelgroepen op Facebook

Het is al een tijdje mogelijk om op Facebook doelgroepen aan te maken met personen die interactie hebben gehad met een video, leadadvertentie of canvasadvertentie. Sinds kort biedt Facebook ook de mogelijkheid lijsten te maken van mensen die interactie hebben gehad met de Facebook-pagina of advertenties.

Lees het artikel

 

Nederlandse hotelprijzen blijven stijgen

Een nachtje slapen in een hotel in Nederland wordt steeds duurder. Vorig jaar ging de prijs van een overnachting al zo’n 8 procent omhoog en het economisch bureau van ABN AMRO voorziet dat de prijzen dit jaar verder oplopen.

Lees verder 

 

Fotografie en auteursrecht

Misschien denk je er niet altijd bij na als je een foto post, maar hoe zit dat nou met foto- en auteursrecht? Jenny van ikreis.net maakte er een interessante blog over met alle informatie die je nodig hebt.

Lees meer 

  

De nieuwste social media cheat sheet

We kennen hem allemaal wel van de voorgaande jaren maar toch blijft social media groeien en komen er weer nieuwe feitjes uitrollen. Blijf op de hoogte en check de nieuwste cheat sheet met afmetingen en handige tips!

Lees verder 

 

Vacanceselect voorspelt klantgedrag

Digitale innovatie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij campings en vakantieparken. Toch staat Vacanceselect hiermee redelijk vooraan in de reisbranche. Volgens directeur Kamstra heeft hun strategie een zeer positief effect op het rendement van de campagnes. “In het last-minute seizoen besparen we zeker 30 procent op de kosten dankzij deze tool.”

Lees snel verder 

 

Binnenkort fotoalbums op Instagram

Instagram komt binnenkort met een nieuwe ontwikkeling: fotoalbums. Dat betekent dat je dus meerdere foto’s in een post kan stoppen. Weer een ontwikkeling die veel op Facebook gaat lijken!

Lees snel verder 

 

OVER DE SCHRIJVER

Dianne de Kievit
Dianne struint iedere week het wereldwijde web af om ons op de hoogte te houden van de MUST READ artikelen. Dianne werkt als stagiaire bij ensanne.

Laat een bericht achter