24jul

Top 10 handige contentmarketingtools

Veelgestelde vraag: welke tools gebruik je? Als je bezig bent met content, heb je gereedschappen nodig. Ik gebruik per dag nogal wat apps. Allen met een ander doel/functie. Ik geef je 10 handige tips.

Top 10 handige contentmarketingtools

1. Contentkalender is de musthave van je planning. Als je met meerdere collega’s werkt is een sheet in Drive nog steeds ideaal. Werk je alleen, kun je in excel goed uit de voeten. Je kunt de kalender zo uitgebreid maken als je wilt.
2. Trello is de ideale organizer voor to do lijsten volgens de agile methode. Je plaatst acties in de stappen, to do, to verify en done. Je kunt met meerdere collega’s samenwerken, labels, vervaldata en bestanden toevoegen.
3. Hootsuite is al jaren de leading social media management tool. Hiermee plan en monitoor je berichten op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.
4. Later is de fijnste app om Instagramposts mee voor te bereiden. De foto, tekst en hashtags zet je klaar
5. Tailwind helpt je bij het publiceren van posts op Pinterest. Pinterest is nog steeds groeiende en wordt meer en meer gebruikt als zoekmachine.
6. Emojicopy.com is de emojibibliotheek. Hiervan kopier je emoji’s om bij je social media berichten te plaatsen. Emoji’s zorgen voor een hoger engagement op je posts.
7. Bit.ly verkort een hele lange link tot een korte. Handig als je deze in een social media post wil plakken maar je link teveel tekens kost.
8. Canva is de gratis app om social media berichten te bewerken met logo’s, randjes, quotes en ze op de juiste maat te maken voor bijvoorbeeld Facebook.
9. Pixlr.com is een gratis alternatief voor Photoshop en handig als je beeldmateriaal op maat wilt snijden.
10. Unsplash is een enorme database met gratis stockfoto’s. Handig als je voor een enkele social media post een aansprekend beeld nodig hebt.

Welke tool vind jij fijn om te gebruiken?

(Foto: Unsplash)

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter