Wat doe ik hier? 

Voor Erfgoed Gelderland heb ik de deelnemers en organisatoren van Erfgoedfestival getraind op het gebied van social media en vloggen. Daarnaast organiseerde ik in aanloop naar Erfgoedfestival een ‘previewtrip’ voor bloggers en journalisten. Tijdens het festival heb ik ook bloggers aan programma-onderdelen gekopppeld.

Wat is Erfgoedfestival?

Van 23 mei t/m 22 juli 2018 vindt de vijfde editie van het Erfgoedfestival Gelderland plaats. Dit jaar organiseren tientallen cultuur- en erfgoedorganisaties uit de provincie activiteiten binnen het thema ‘Over Grenzen’.

Wat was de hulpvraag?
Erfgoedfestival omvat ruim 200 evenementen en activiteiten. De organisatie wilde graag meer betrokkenheid vanuit de deelnemers en hen een bijdrage laten leveren aan de (online) publiciteit. Daarnaast kreeg Erfgoedfestival hiermee relevante content uit de interne doelgroep. Via de previewtrip wilde de organisatie bovendien voorafgaand al content laten creëren.

Wat was de oplossing?
ensanne voor de deelnemers aan het festival drie masterclasses over social media en het maken van video’s met je smartphone. Zo kregen de medewerkers, vrijwilligers en zzp’ers van de erfgoed- en cultuurinstellingen praktische en direct inzetbare tools voor hun pr van het festival. Daarnaast organiseerden we een previewtour en individuele blogtrips tijdens het festival.

  • Klant: Erfgoedfestival (Erfgoed Gelderland)
  • Periode: november 2017 – juli 2018
  • URL: www.erfgoedfestival.nl

Heeft jouw project ook begeleiding nodig?

Natuurlijk kunnen we jouw project ook begeleiden en uitvoeren!