05okt

Meer interactie op Instagram stories: voeg een poll toe!

Sinds gisteren heeft Instagram Stories weer een nieuwe functionaliteit. Namelijk die van een poll. Hiermee creëer je nog meer interactie met jouw volgers.

Instagram Stories Poll

Je kunt via de poll een vraag stellen in je Insta Story met twee antwoorden. De poll voeg je toe als een sticker die je aan je foto of video toegevoegd. Bijvoorbeeld: Kies jij vanavond voor vlees of vis? Drink je liever witte of rode wijn? Zal ik dit jasje aan doen? Ja/Nee.


Zodra je de poll aan je verhaal hebt toegevoegd kunnen je volgers dus stemmen. Zodra de eerste stem binnen is, kun je de tussenstand volgen. Om de kijkerslijst te zien swipe je omhoog. Pas dus zelf ook altijd op bij stemmen bij anderen, want ze kunnen jouw keuze altijd zien. De poll verdwijnt, net als je verhaal weer na 24 uur. Houdt je volgers op de hoogte door ook de uitslag van de poll met ze te delen. Zo blijf je in contact!

Meer interactie op Instagram stories

Meer interactie creëer je sowieso op Instagram Stories door de locatie tags te gebruiken. Als je een video met een locatietag post is hij bovendien zichtbaar voor mensen die zich in de buurt van deze locatie bevinden. Je kunt ook één werkende hashtag en mentions (@username) toevoegen aan je story. Meer uitleg is uiteraard te vinden bij Instagram.

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter