ensanne lre-vr-app
04aug

Liberation Route Europe lanceert Virtual Reality App in Limburg

Onlangs is de Virtual Reality App van Liberation Route Europe gelanceerd. Dankzij deze speciale app kunnen mensen ontdekken wat er zich op de Liberation Route in Limburg heeft afgespeeld. De virtuele tocht begint in Mesch, het dorp waar de geallieerden als eerste Nederland in kwamen en voert onder meer via de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten richting Roermond om te eindigen bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn.

De app is gelanceerd in Limburg en daarmee heeft de provincie een een primeur te pakken. De overige provincies die onderdeel zijn van Liberation Route Europe zijn bezig met het ontwikkelen van een eigen VR app. In de toekomst volgen apps voor de regio’s in het buitenland die ook deel uitmaken van de Liberation Route.

Met virtual reality wil Liberation Route Europe nieuwe generaties bereiken en de persoonlijke verhalen uit deze belangrijke historische episode levend houden. Deze app is de nieuwste in een reeks die ze inzetten om dit te bereiken. Met de VR app hoopt Liberation Route Europe dat jong en oud en alle nationaliteiten aan te zetten om het verhaal van oorlog en vrede in de provincie te gaan ontdekken.

Hoe werkt de VR app?

De VR-app is gratis te downloaden op de smartphone en is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Ook kun je bij verschillende VVV-kantoren speciale VR brillen halen, die je even in elkaar moet vouwen en dan kunt genieten van de mooie VR app. Wil je de VR app in vaste opstelling bewonderen? Dan kan je naar het Eyewitness WOII-museum in Beek en het VVV-kantoor in Thorn.

Rol van ensanne bij dit project

Samen met het team van Liberation Route Europe nam Sanne het initiatief tot het ontwikkelen van de VR app. ensanne dacht mee over het concept en de vertaling van het concept naar de praktijk.

Lees ook de blog van Sanne op Travelnext over deze app.

 

OVER DE SCHRIJVER

Talitha Berger
Talitha is projectmanager bij ensanne en blogt vol enthousiasme over praktische tips bij e-mail & content marketing.

Laat een bericht achter