10nov

ISW & Inholland maken scholieren warm voor tuinbouw met eerste Food Future Economics Day

De Westlandse tuinbouwsector biedt volop carrièrekansen voor duizenden scholieren. Om jongeren te interesseren voor deze sector en de bijdragen die zij aan de VN-doelen kunnen leveren, organiseerden ISW Gasthuislaan en Inholland Delft de eerste Food Future Day. Op vrijdag 9 november 2018 leerden zo’n 70 havo-4 leerlingen hoe zij wereldverbeteraar kunnen worden in hun toekomstige loopbaan door een inspirerend programma in World Horti Center en bij Koppert Cress.


Aanleiding
Hogeschool Inholland heeft een convenant met ISW gesloten om samen met het bedrijfsleven jongeren te interesseren voor de tuinbouwsector. In Westland is 74% van de Nederlandse toptuinbouwbedrijven gevestigd. Vanuit het cluster wordt er een enorme bijdrage geleverd aan wereldvraagstukken en de VN-doelen, zoals duurzame productie van gezonde voeding. Dat betekent dat er in de eigen regio volop carrièrekansen zijn voor duizenden scholieren en zij ook echte wereldverbeteraars kunnen worden. Niet alleen op het technologische (bèta) vlak, maar ook de bedrijfseconomische kant van de tuinbouwsector schreeuwt om jong talent. Hogeschool Inholland biedt met Food Commerce and Technology en Tuinbouw & Agribusiness twee unieke hbo-opleidingen aan die goed aansluiten op de arbeidsbehoefte bij bedrijven. Deze opleidingen laten momenteel al groei in studenten zien. De volgende stap is om de interesse bij scholieren voor de tuinbouw aan te wakkeren.

Food Future Day
Dit jaar vond voor het eerst een inspiratie-event als pilot plaats: “Food Future Day”. Op vrijdag 9 november maakten 70 havo-4 leerlingen van ISW Gasthuislaan met een verrassend en uitdagend programma kennis met de sector. Zij startten de ochtend in World Horti Center met een hbo-college ‘Feeding Megacities’. Daarna gingen de scholieren, onder leiding van Inholland studenten, aan de slag met cases over voedselschaarste. ’s Middags bracht de groep een bedrijfsbezoek aan Koppert Cress, waarbij ze alles te weten komen over de schakels in de keten. Hiervan wordt ook een verslag gemaakt. Door deze interactieve dag komen de jongeren op een leuke manier (voor het eerst) in aanraking met de sector.

Videoverslag:

Bekijk het videoverslag van deze leuke dag! Gemaakt door Blitz Projects.


 

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter