07nov

Influencertrip tijdens kick-off Cross Border Design Contest

Design in Limburg gaat letterlijk de grenzen over. Om dit proces te stimuleren ontwerpen jonge studenten van zes internationale hogescholen en universiteiten een designjuweel voor Limburg in de Crossborder Design Contest. ensanne organiseerde een internationale influencertrip tijdens de kick-off.

 

Kick-off van de Cross Border Design Contest

Maandag 24 oktober vond de kick-off plaats waarbij de honderd deelnemers uit Genk, Hasselt, Düsseldorf, Antwerpen, Londen en Maastricht zich lieten inspireren door de provincie en tijdens een masterclass van ambassadeur en topdesigner Ron Arad. De contest is een initiatief van Connect Limburg, Mosa, Leolux en Maastricht Academy Fine Arts and Design (MAFAD). De opdracht die alle studenten meekregen was: Ontwerp een ‘interieur design juweel’ geïnspireerd door het DNA van de provincie Limburg. Tot het van voorjaar 2017 hebben de deelnemers de tijd om te werken aan hun design. Daarna benoemt de jury een winnaar en wordt het winnende ontwerp daadwerkelijk in productie genomen.

Internationale influencers

ensanne selecteerde een aantal internationale influencers die ook tijdens de kick-off afreisde naar Limburg. De influencers haakten aan bij de college tour masterclass door Ron Arad en het bezoek aan de fabriek van Leolux in Venlo. De influencers onder wie een Britse designblogger, een Duitse designblogger, een tweetal Instagrammers en een tweetal journalisten volgden daarnaast een eigen programma. Daarbij bezochten ze CUBE Design Museum in Kerkrade en hadden een meet en greet met de Red Dot Design Awards winnaars van Maurer United.

Grensoverschrijdend design

Dat Limburg het decor is van het herkomstgebied van topdesigners en merken is niet vreemd. Europa ligt hier echt om de hoek, de provincie heeft meer grenzen met het buitenland dan met Nederland. De typische ‘little Europe’ mentaliteit zit in het DNA van de Limburgers. Een gezonde Hollandse nuchterheid en persoonlijkheid, een beetje Duitse Gründlichkeit en vleugje ‘joie de vivre’ zoals da Fransen en Belgen dat kennen.

 

Blog op ensannereist

Op de reisblog van ensanne, ensannereist.nl heeft Sanne Bakker een verslag van de blogtrip gemaakt. Lees deze blog

 

 

 

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter