ensanne
06sep

Club Fatale: Hoe kun je opscheppen op social media?

Vandaag geef ik in de uitzending van Club Fatale op Den Haag FM tips voor social media. Dit keer was de vraag: Hoe kun je opscheppen op social media?

Hoe pak je het nu aan als je wilt pochen, opscheppen of jezelf een compliment geven op social media als je iets bewonderingswaardigs of met succes hebt gedaan? Er zijn verschillende strategieën om online toch sympathiek te zijn ondanks dat je lichaamshouding mist. Sowieso geldt: doe het met mate! Denk goed na; wat hebben mijn vrienden/volgers hier aan?

Humblebragging

Humblebragging is naar aanleiding van het gelijknamige Twitteraccount van de Amerikaanse komiek Harris Wittels. In deze vorm komt enerzijds het complimentje maar anderszijds een klacht terug.

Als voorbeeld:

Leuk hoor promotie maken maar overdracht is zo vervelend.

Valse bescheidenheid

Bij valse bescheidenheid combineer je iets bewonderingswaardig met verbazing of verwarring.

Als voorbeeld:

Ik heb de opdracht gekregen maar snap er niks van de andere kandidaten waren ook erg sterk!

Feitje in verhaal

Door een indrukwekkend feit in een verhaaltje te verpakken kun je ook een compliment aan jezelf verzachten. Dus niet: Ik ben een goede manager want ik haal mijn targets. maar:

Ik wist niet dat mijn baan zo goed bij mij paste, ik kan nu echt het beste uit mezelf halen!

Deel je succes

Heb je bij een succes samengewerkt met partners of collega’s? Door hun te mentionen in je tweets wordt de tone of voice ook minder egocentrisch.

Retweeten van andermans complimenten

Wordt jij op Twitter door anderen geroemd? Beperk je met het retweeten van andermans complimenten. Je gaat toch ook niet met een megafoon op je eigen balkon staan?

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter