Infographic Sail (IAmsterdam) ensanne
04sep

Infographics door bedrijven – voorbeelden!

Ik hou van infographics. Met een infographic kun je namelijk informatie prachtig visueel vormgeven. Saaie informatie, wistjedatjes, veelgestelde vragen en feiten en cijfers kun je hartstikke goed kwijt hierin. Maar hoe zet je een infographic nu in voor je bedrijf?

Infographic bovenstaand: SAIL Amsterdam – IAmsterdam

Om te beginnen moet je natuurlijk wel wat data hebben om in je infographic kwijt te kunnen. Dit kunnen cijfers zijn, maar ook stappenplannen of to do lijstjes. Begin dus om deze te verzamelen. Daarna draait het om visualisatie. Ga dus op zoek naar een iemand die je hierbij kan helpen: een illustrator dus. Spreek af of je één infographic per keer afneemt of dat je direct voor een set gaat. Infographics kun je uitstekend delen op je social media en eigen blog. Denk goed na over het formaat dat je kies. Een lange staande infographic wordt op je Facebook en Twitter tijdlijn niet weergeven, en dat is dan natuurlijk zonde!

Voorbeelden van bedrijven

Ik heb een aantal bedrijfsvoorbeelden op mijn Pinterest board gezet ter inspiratie. Heb jij meer voorbeelden? Schroom niet om ze te delen, dan voeg ik ze graag toe!

Follow Sanne Bakker’s board Infographics door bedrijven (Content Marketing) on Pinterest.

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter