ensanne stockfoto's
06jun

Aruba Toerisme steekt de draak met stockfoto’s

Stockfoto’s gebruiken bij de promotie van je toeristische bestemming? Aruba Toerisme heeft een leuke stunt uitgehaald! Bekijk de video!

Picture perfect strandstockfoto’s

De stockfoto’s van paradijselijke stranden uit het Caribisch gebied worden in talloze marketinguitingen gebruikt. Aruba Toerisme zette een fotograaf aan het werk met het maken van de foto’s van de Arubaanse stranden. Deze werden rechtenvrij geupload naar de stockfotobanken. Daarna was het wachten tot de foto’s verschenen. En wat voorspeld was gebeurde exact! Bij promotionele uitingen van Florida tot de Britse Maagdeneilanden, voor maar liefst 12 destinaties werden de Arubaanse stranden ingezet.. Aruba Toerisme slaat nu terug met deze video!

Gebruik liever authentieke foto’s

Wat mij betreft is dit een prachtige case die onderschrijft dat werken met stockfoto’s niet meer van deze tijd is. Werk liever met échte foto’s van gasten of bezoekers. Uiteraard wel op een mooie samenwerking bijvoorbeeld zoals Travel Alberta dat doet. Deze Canadese staat gebruikt in alle uitingen échte foto’s.

Ook andere praktijkvoorbeelden om User Generated Content te gebruiken zijn er. Lees mijn blog op Travelnext n.a.v het SoMeT15EU congres!

 

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter