10apr

Amsterdamse hotelprijzen tijdens Pasen overtreffen heel Europa

Venetië en Londen zijn steden waar de hotelprijzen normaal gesproken ook fors zijn. Maar dit jaar voert Amsterdam de boventoon tijdens het Paasweekend. Een kamer in de hoofdstad kost gemiddeld maar liefst €225,- per nacht bleek uit onderzoek van metasearch website trivago. Daarmee ben je in Londen zelfs €42,- goedkoper per nacht uit! 

Welke toerist betaalt dat?

trivago onderzocht ook verder welke toeristen bereid zijn om zoveel geld neer te tellen voor een hotelkamer. Gasten uit Zwitserland, België, Israël, Italië en ook Nederland betalen dit vooral. De Zwitsers en Belgen blinken uit als echte spenders voor €259,- per nacht. In Amsterdam zullen de hotelgasten in absoluut aantal vooral uit Groot-Brittannië en Duitsland komen. Het boekingsgedrag van deze markten ligt met een piek op een week voor het Paasweekend. Ook vanuit Oostenrijk is er veel interesse voor Amsterdam, in het land is Amsterdam de meest gezochte bestemming.

Tips voor hoteliers in Amsterdam

Je zou dus zeggen dat de bezetting met een enorme vraag in Amsterdam op 100% moet liggen. Hoteliers in Amsterdam die hun kamers nog niet verkocht hebben geef ik graag een paar tips:

  • Zorg dat je online profielen beschikbaar zijn in meerdere vreemde talen. Duits, Frans en Italiaans zijn zeer waardevolle toevoegingen van boekers uit Oostenrijk, Zwitserland en Italië.
  • Inspireer bezoekers met actueel hotelnieuws en activiteiten in het Paasweekend in de stad. Dit kun je toevoegen op je eigen hotelblog, via social media maar ook in de nieuwssectie van de hotelmanager van Trivago.
  • Update je fotocollectie van het hotel met foto’s passend bij het seizoen. Denk aan een zonnig terras en tulpen.

Bron: Persbericht ‘Amsterdam duurste Europese paasbestemming’, 4 april 2017, trivago.

 

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter