ensanne instawalk
03aug

Wat is een Instameet Scaventure Hunt?

Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan een InstameetĀ Scaventure Hunt. Nu hoor ik je denken, een wat…? Nu is het niet bepaald de meest gangbare zondagmiddag activiteit, dus ik leg het je uit!

Wat is een Instameet?

Laat ik met deel 1 beginnen; Instameet. Bij een Instameet spreken Instagrammers een datum, tijd en plek af om vervolgens samen foto’s te gaan maken. Dit gebeurde dus gisteren in het Vroesenpark in de wijk Blijdorp in Rotterdam. De Instameet werd georganiseerd door RTV Rijnmond, Instawalk010 en Rottergram010. De laatste twee zijn lokale Instagram communities, waar dus veel Rotterdamse Instagrammers bij zijn aangesloten. De oproep voor deze meet werd door alle drie de organisatoren verspreid op uiteraard Instagram maar ook andere social media. Zo kwam ik de oproep ook tegen en heb ik me aangemeld.

Wat is een Scaventure Hunt?

Dan deel 2. Een Instameet kan in verschillende vormen georganiseerd worden. Het meest voortkomend is de Instawalk waarbij de groep deelnemers een wandeltocht maakt van A naar B. Dit keer was er een Scaventure Hunt. Iedere deelnemer werd uitgedaagd een foto te maken voor vijf opdrachten. Iedere opdracht is vrij interpreteerbaar.

  • Zondagpret
  • Scherptediepte
  • Eendracht
  • Licht/lucht/ruimte
  • Jaren 30

Alle ‘inzendingen’ krijgen de hashtag mee. Voor deze variant is #HuntTheStreet en HTS3039 gekozen.

Mijn inzendingen

Scherpte diepte, Fietsketting.

Een foto die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Zondagspret: koordansen, bijkletsen en voetballen in het #vroesenpark

Een foto die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Instagrammers onder elkaar šŸ™‚ #eendracht

Een foto die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Licht Lucht Ruimte #hts3039 #huntthestreets @instawalk010 @rottergram010 @rtvrijnmond #instawalk #scaventurehunt

Een foto die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Retro Brievenbus #iseefaces #vintage

Een foto die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Instameets en bedrijven

Steeds meer bedrijven organiseren samen met een lokale Instagram Community een Instameet. Het doel van zo’n Instameet is dan vaak mooie fotocontent genereren. Echter is het niet een kwestie van een datum, tijd en plek bepalen. Je moet goed samenwerken en deelnemers vooraf enthousiasmeren. Tijdens de meeting zorg je dat alles gefaciliteerd wordt, dat de hashtags bekend zijn waarop gepost wordt en na afloop deel je deze bijzondere content natuurlijk.

Voor Hotel New York en ss Rotterdam organiseerde ik ook samen met Instawalk010 een wandeling. Lees daar meer over.

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter