ensanne
07feb

Twitter blijft in ontwikkeling

‘Twitter, moet ik dat nog steeds doen?’ Geregeld krijg ik die vraag. Zelf als persoon @ensanne heb ik het grootste bereik via dit kanaal. De afgelopen tijd is het platform meer dan ooit in ontwikkeling. Vandaag deelde ik deze ontwikkelingen bij Club Fatale op Den Haag FM!

Van sterretje naar hartje

Om een tweet te ‘liken’ gebruikte je voorheen het favorietsterretje. Sinds een paar maanden is dit een hartje geworden. Een beetje zoals Instagram. Voor zakelijk gebruik blijft een hartje wel een beetje gek!

Gifjes toevoegen aan tweets

Hoewel je een gifje al lang via een linkje kon toevoegen toonde deze niet in je bericht op Twitter. Nu wordt hier mee getest! Hier kun je natuurlijk allerlei leuke dingen mee gaan doen en vooral nog meer awareness in je tijdlijn veroorzaken.

Van 140 tekens naar 10.000 tekens.

Schoenmaker blijf bij je leest, dacht ik toen Twitter afgelopen januari aankondigde de grootte van een tweet van 140 naar 10.000 tekens uit te breiden. Daarmee zou het platform bijna een blog worden!

Periscope automatisch in tijdlijn

Livestream medium Periscope is al een dochter van Twitter. Echter is het nog een aparte app en Twitter heeft het voornemen dit te integreren in de tijdlijn.

Nieuws zien zonder in te loggen

Geen Twitter gebruiker? Je hoeft binnenkort niet meer in te loggen om het nieuws online te volgen! Twitter doet dit om wereldwijd nog meer mensen te bereiken. De homepage van Twitter is hiermee sterk vernieuwd!

Chronologische tijdlijn verdwijnt

Zoals Facebook en Linkedin al gestopt zijn met een chronologische tijdlijn, gaat Twitter dit volgende week ook doen. De tijdlijn wordt dan gesorteerd op relevantie. Je tweets dus onder de aandacht brengen vergt dus nog meer aanpak!

 

TAGS:

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter