19sep

Sta stil bij 75 jaar vrijheid

Dit weekend wordt 75 jaar Operation Market Garden in Gelderland groots herdacht. Indrukwekkende herdenkingen op talloze plekken vinden tot mei 2020 plaats om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die daarna streden voor onze vrijheid herdenken.

De viering van 75 jaar vrijheid vind ik belangrijk want onze vrijheid is niet vanzelfsprekend. Iets wat we vandaag de dag ons niet altijd realiseren. Zomaar de wereld over reizen, kunnen bloggen en schrijven en onze mening uiten is een groot goed. Het herdenken hoe er voor onze vrijheid 75 jaar geleden vanaf D-day is gestreden, is zo ontzettend belangrijk. Het wrede wat onze opa’s en oma’s als normale mensen in oorlogsjaren mee moesten maken is ongelooflijk. Dit nooit meer. Nu we ons nog kunnen omgeven met de ooggetuigen van toen is het belangrijk dat we als jonge generatie met hen in gesprek te gaan. Zodat we voelen wat toen de angsten waren.

Ik ben dan ook erg blij dat ik dit jaar met mijn expertise kan bijdragen aan 75 jaar vrijheid Den Haag. Ik vind het belangrijk om Hagenaren de verhalen van toen te vertellen. In Den Haag gaat de viering ook na Bevrijdingsdag 2020 verder, want op 24 oktober 1945 werd ook de VN opgericht. Er staan mooie evenementen zoals Invicitus Games op de agenda, maar er zijn tientallen andere plekken waar je 365 per jaar kunt stilstaan en herdenken. Verdiep je in de geschiedenis en bezoek eens een voormalig battlefield, herinneringskamp of museum. Op ensannereist vind je een reeks artikelen over plekken die ik al bezocht en komende maanden komen daar nieuwe verslagen bij.

Peace & love!
Sanne Bakker

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter