talitha's tuintips ensanne
09jan

Planten op kantoor, de luchtige waarheid!

Kerstboom eruit en een hoop nieuwe planten erin! Weet je dat planten op kantoor en in je omgeving heel goed zijn voor de lucht? De lucht hoor ik je denken? Ja, echt waar. Planten zuiveren de lucht in je omgeving. Dus ook je werkomgeving op kantoor. Plaats een paar mooie planten in je kantoor en binnen de kortste keren zit je helemaal op je plek tussen al het groen.

Het voordeel van planten op kantoor is, dat de planten een luchtzuiverend effect hebben. Je zit met meerdere mensen in een ruimte en er wordt niet altijd goed geventileerd. Hierdoor blijft de stof uit de vloerbedekking en van andere plekken als het ware in de kantoorruimte hangen. En het is echt waar, sommige planten kunnen je helpen je leef- of werkomgeving schoner te maken.

Planten op kantoor

Om je een handje op weg te helpen; zet af en toe een raam open en zorg dat de deur niet altijd gesloten is. Maar ook: plaats planten op kantoor! Naast de lucht zuiverende effecten, zorgen planten ervoor dat je je meer vertrouwd voelt in je omgeving en dat je prettiger werkt. En uiteraard geeft het ook gewoon een stukje gezelligheid.

Maar nu hoor ik je denken “ik kan amper mezelf in leven houden, moet je nagaan planten”. Palmen zijn dan uitermate geschikt. Ze hebben alleen af en toe een beetje water nodig en ze zuiveren de lucht als geen ander.

De planten die het beste geschikt zijn voor in een kantoorruimte:

  • Areca palm
  • Aglaonema
  • Philodendron
  • Sansevieria
  • Lepelplant

OVER DE SCHRIJVER

Talitha Berger
Talitha is projectmanager bij ensanne en blogt vol enthousiasme over praktische tips bij e-mail & content marketing.

Laat een bericht achter