Must Read ensanne
25jul

Must Read #5

Constant verschijnen er op blogs, nieuwssites en ouderwetse kranten interessante artikelen die je moet lezen. Omdat ze leuk, interessant, vernieuwend of verdiepend zijn aan het vak dat we beoefenen. Ik heb ze voor je verzameld en publiceer wekelijks een aantal favorieten.

  • OTA update: juli 2015 – verscheen op Travelnext.nl

De maandelijkse OTA update van Thomas Dieben is een echte must read voor iedereen die in de hotellerie of aanverwanten werkt. Iedere maand is er weer een op één stapeling van ontwikkelingen en die lees je in dit blog overzichtelijk terug.

  • PINTEREST: THIS IS HOW YOU DO IT! – verscheen op we12travel.nl

Succes worden als blogger in Pinterest? De travelbloggers Antonette en Martijn geven je als ervaringsdeskundigen tips want hun grootste verkeersbron komt van Pinterest!

Lees het artikel
  • Zo gaan hotelketens de strijd aan met Airbnb – verscheen op NRCq.nl

Hotelketens vechten om het marktaandeel dat ze hebben verloren aan Airbnb. NRCq zette wat cijfers over de markt en cases van vechtende hotelketens op rij.

Lees het artikel
  • Klantenservice pakt klagende consument keihard terug – verscheen op AD.nl

De Facebook pagina ‘de Klantenservice’ dook afgelopen week ineens op om zoals ze het zelf noemen ‘een satirisch protest tegen domme mensen’ te voeren. Echter zijn ook veel merken de dupe. Gemist?

Lees het artikel
  • Filmpjes maken tussen de maki’s – verscheen in de Gelderlander

Dierentuin Burgers Zoo zoekt vloggers die een jong publiek kan aanspreken via YouTube filmpjes. Daarom organiseert de dierentuin een castingwedstrijd. Een leuke case!

Lees het artikel
  • Amsterdam gaat met big data de toeristendrukte te lijf – verscheen op NRCq.nl

De stad Amsterdam werkt aan een real-time monitoring experiment waarmee straks de drukte van het toerisme in kaart gebracht wordt. Ze gebruiken gps data, mobiele data, maar ook openbaar vervoersdata en social media updates.

Lees het artikel

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter