Must Read ensanne
07jul

Must Read #4

Constant verschijnen er op blogs, nieuwssites en ouderwetse kranten interessante artikelen die je moet lezen. Omdat ze leuk, interessant, vernieuwend of verdiepend zijn aan het vak dat we beoefenen. Ik heb ze voor je verzameld en publiceer wekelijks een aantal favorieten.

Instagram’s New Search Update Makes it Easier to Explore the World – verscheen op Time.com

Instagram komt met een hele gave update! Places search. Voor accomodaties, hotspots en attracties een enorme kans om jezelf beter vindbaar te maken aan het Instagram publiek. Lees meer!

StayOkay focust op online omzet – verscheen op Hospitality-management.nl

Een leuk kijkje in de e-commerce keuken bij hostelketen StayOkay! Lees het interview!

Benchmark cijfers; onderzoek naar Destinatie Marketing Organisaties in Nederland en het gebruik van ‘nieuwe’ marketing – verscheen op Travelnext.nl

NHTV studenten hebben samen met LocalSectret, bureau van mijn oud collega Jeroen Beelen, een onderzoek gedaan naar het gebruik van online marketing en social media door DMO’s. Hoewel het onderzoek in augustus/september al plaats heeft gevonden is het erg leuk om te zien wie nu de koplopers zijn. En natuurlijk leuk dat Delft Marketing nog steeds bij Facebook en Pinterest aan kop gaat!
Bekijk de onderzoeksresultaten!

Zet je schrap, de WhatsApp-campagnes komen eraan! – Verscheen op Marketingfacts.nl

WhatsApp als marketingtool gebruiken? Inmiddels zijn er een aantal leuke internationale en nationale cases. Van Xtravel (jongerenreizen) tot ziekenhuis en Hellmans Mayonaise. Bekijk deze cases!

Het Internet of Things en de rol van je bedrijf – verscheen op Emerce.nl

In 2050 hebben we per persoon 8 apparaten waar we mee online zijn. Filosofeer mee hoe de toekomst er uit gaat zien. Lees dit artikel.

Facebook is nu ook eigenaar van je gezicht – verscheen op demorgen.be

De techniek haalt de wet en regelgeving in. Facebook heeft nieuwe technieken ontwikkeld die door faceprint je gezicht herkent en deze koppelt aan een locatie. Goede stof tot nadenken! Lees dit artikel! 

Dit zijn de beste apps voor tijdens de zomervakantie – verscheen op nu.nl

Een handig overzicht van travel apps! Bekijk en download de apps die je nog niet kende.

“Voor twee likes zou ik dit niet doen” – verscheen in NRC Next.nl

De Marokkaanse backpacker Mohsin heeft met zijn reisverslag in twee maanden tijd 16.000 volgers aangesproken. Zijn volgers zijn vooral afkomstig uit de 2e en 3e generatie Marokkaanse jeugd. Een interessante doelgroep! Lees het interview met Mohsin via Blendle (0,70 euro)

Infographic: Zo krijg je je eerste 1000 volgers op Pinterest – verscheen op Dutchcowboys.nl

Een handige infographic en stappenplan in één! Bekijk hem hier.

The 10 Best iPhone Photo Editing Apps (2015 Edition) – verscheen op iphonephotographyschool.com

Wil jij je Instagram foto’s meer editen? Er zijn tientallen apps beschikbaar die je voor allerlei trucs kunt gebruiken. Neem een kijkje bij de top 10!

Transmediaal lanceren van een nieuwe achtbaan – verscheen op travelnext.nl

De Efteling heeft de nieuwe achtbaan ‘transmediaal’  gelanceerd. In verschillende fasen werden verschillende media gebruikt om zo online een enorme buzz te genereren. Benieuwd hoe? Lees dit artikel!

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter