Must Read ensanne
21dec

Must Read #33

In de vorige Must Read las je de nieuwste reistrends van 2017, maar hoe gaat het met de Nederlandse toerismesector en hoeveel geld geven zakenlui gemiddeld uit als zij in Nederland zijn? De KLM klantencommunicatie gaat binnenkort alleen nog via chatapps en hoe kun je het succes van je chatbot meten? Je leest het in Must Read #33!

Acht manieren om het succes van je chatbot te meten

  1. Bereik
  2. Definitie van sessie en gemiddelde sessietijd
  3. Aantal sessies per gebruiker
  4. Aantal interacties per gebruiker
  5. Confusion triggers
  6. Click-through rate
  7. Leadgeneratie
  8. Sales
Lees hier snel verder! 

 

Nederlandse toerismesector moet vizier ook op buitenlandse gasten richten

Het nieuwe trendrapport voor toerisme, recreatie en vrije tijd is verschenen en daarmee staat de Nederlandse toeristische sector voor grote uitdagingen. Het binnenlands toerisme stagneert al enige jaren tegenover een sterke groei van het inkomend toerisme. Dat betekent dat bedrijven nieuwe markten vooral in het buitenland moeten zoeken.

Lees het artikel

 

De klantencommunicatie KLM gaat binnenkort grotendeels via chatapps

KLM wil in de toekomst een deel van zijn webactiviteiten gaan verplaatsen naar chatapps na het enorme succes van Facebook Messenger als servicekanaal. Dat vertelde Karlijn Vogel-Meijer van KLM gisteren op het Social Service Congres van BBP Media in Nieuwegein. Lees hier het interview terug op emerce.

Lees verder 

 

Reisbranche boekt nieuw omzetrecord in derde kwartaal van 2016

De reisbranche heeft in het derde kwartaal 7,8 procent meer omzet gedraaid dan een jaar eerder.

Lees meer 

  

Zakenreiziger geeft meer dan 1.000 euro uit tijdens hun verblijf in Nederland

Zakenreizigers gaven in 2015 tijdens hun verblijf in Nederland ruim 400 euro meer uit dan een toerist tijdens zijn vakantie. Ze spendeerden gemiddeld 1.035 euro per trip, terwijl de toerist 600 euro uitgaf tijdens zijn reis.

Lees verder 

 

De huidige cookiewet werkt niet

Ben jij ze ook zo zat, al die “ja, ik accepteer cookies”-meldingen op elke website die je bezoekt? Misschien kreeg je er zelfs weer één onderweg naar dit artikel. En het ergste is: ze werken niet, zo blijkt uit onderzoek van het Adviescollege toetsing regeldruk (Actal).

Lees meer 

OVER DE SCHRIJVER

Dianne de Kievit
Dianne struint iedere week het wereldwijde web af om ons op de hoogte te houden van de MUST READ artikelen. Dianne werkt als stagiaire bij ensanne.

Laat een bericht achter