14nov

Hype: De meest populaire apps van dit moment

Daphne is 13 jaar en heeft voor ons haar bevindingen over de meest populaire apps van dit moment op papier gezet. Lees met haar mee en ontdek wat tieners op dit moment allemaal op hun telefoon hebben staan!

musical-lyMusical.ly

Wat is het?

Musical.ly is op dit moment helemaal hip onder de jongeren. Je kan een account aanmaken waarop je video’s kan posten waarop je playbackt en/of danst. Je kan met dat account mensen volgen en mensen kunnen jou dan ook volgen, ook kan je de video’s van iemand anders (net zoals op Instagram) een hartje/like geven.

Hoe werkt musical.ly?

Je kan liedjes/personen vinden door op het vergrootglas te drukken. Als je op het bliksemschichtje drukt, kan je al je meldingen zien (bijvoorbeeld van mensen die je musicals hebben geliked).
En als je op het plusje drukt kan je zelf een sound/liedje maken waarop andere mensen dan ook weer kunnen
playbacken.

Je kan je eigen account bekijken door op het poppetje helemaal rechts onderin het scherm te drukken. Ook kan je op je eigen account zien hoeveel volgers je hebt, hoeveel mensen jij volgt en je kan zien hoeveel likes/hartjes je hebt op al je video’s. Je kan ook een profielfoto en een beschrijving toevoegen.

Het liedje kan je in 1 keer opnemen, maar je kan ook stoppen met filmen en dan kan je bijvoorbeeld ergens anders
gaan staan of er kan iemand anders mee gaan playbacken. Als je stopt met opnemen kan je dat niet zien in het eindresultaat, zo kom ik wel eens een paar hele grappige musicals tegen dat bijna bloopers zijn omdat die mensen niet door hebben dat ze nog aan het opnemen zijn.

Op musical.ly kun je ook musicals privé opslaan, dan kan niemand die musicals zien alleen jij. Dat vind ik persoonlijk erg handig voor als je leuke liedjes ziet, die je ook een keer wilt opnemen.
Ook kan je een duet met iemand anders opnemen, hiervoor moet je op de drie stipjes (die in een horizontale lijn naast de video van iemand staan) klikken en dan op duet starten! klikken en dan kan je een duet opnemen.

Live.ly

Live.ly is een app die aan musical.ly is gekoppeld, je kan live op het internet gaan en dan kunnen mensen jou emoji-love (hartjes/likes) geven. Mensen kunnen dan “een kijkje in jouw leven” nemen. Als je heel bekend bent op musical.ly heb je meestal heel veel volgers en heb je meestal ook veel emoji-love. Ook zijn er meestal heel veel mensen online bij je live.ly als je bekend bent.

De bekendste mensen op musical.ly zijn onder andere: babyAriel, Lisa and Lena, jacobsartorius, itsjojosiwa, johnyorlando, maxandharveyofficial, dobretwins.

Conclusie

Ik vind het een hele leuke app, vooral omdat er hele leuke liedjes op staan.  Ook de meeste kinderen uit mijn klas vinden het erg leuk.

Pineapple pen

Wat is het?pineapple-pen-pc

Pineapple pen is een spelletje waarbij je met een pen de ananassen en appels moet raken. De appels en ananassen zweven van links naar rechts over het scherm en ook kan je er twee tegelijk raken.

Hoe werkt het?

Voor het raken van het fruit krijg je punten, ook kan je muntjes verdienen bij het spel. Van die muntjes kun je allerlei soorten kleuren pennen kopen. Ook heb je verschillende thema’s. Je kan meestal kiezen uit twee en anders één, de ene is de normaal en de ander heeft meestal een speciaal thema. Bijvoorbeeld Halloween, maar er zal vast ook kerstmis komen.

Pinapple Pen liedje

Het spelletje heeft als achtergrond muziekje ook het liedje Pinapple Pen, dit liedje is momenteel heel populair!
Ik vind het zelf wel een grappig liedje, maar het is niet hele goede muziek. Het liedje is inmiddels al wel een paar weken oud.

Conclusie

Ik vind het zelf wel een grappig spelletje, het is ook best wel frustrerend want als je mis schiet kan je helemaal overnieuw beginnen….

Houseparty

Wat is het?houseparty-app

Houseparty is een soort van skype, maar je kan niet alleen met zijn tweeën chatten maar ook met zijn vijven of zessen. En je kan niet alleen met je vrienden skypen, maar ook met vreemden.

Hoe werkt het?

Je drukt gewoon op join en dan kan je bij je vrienden in een chat zitten, maar ook bij vreemden.
Dat vinden sommige mensen wel een nadeel.
De app lijkt ook wel een beetje op live.ly, maar nu kun je andere mensen ook zien en horen.
Op Instagram zie ik veel voorbijkomen dat mensen hun houseparty naam in een foto zetten, zodat je ze kunt volgen op Houseparty. Het is dan ook heel populair op dit moment. Ik ken heel veel mensen die het hebben, maar ik ken ook een paar mensen die het niet hebben.

Conclusie

Ik doe zelf niet aan houseparty, want ik vind het niet leuk als vreemde mensen erbij komen. Heel veel mensen vinden het toch wel leuk. Mij lijkt het ook wel leuk, doordat je niet alleen met zijn tweeën kan skypen maar ook met je hele vriendengroep.

OVER DE SCHRIJVER

Daphne
Daphne is 13 jaar, de dochter van Laura en enorm op de hoogte van alle hypes die zich afspelen onder de tieners. Ze vindt het leuk om haar ervaringen met ons te delen door middel van blogs.
COMMENT (1)
Ingrid Baak / 28 november 2016

Hoi Daphne,
leuk dit! ik ga je volgen hoor 🙂
groetjes
Ingrid

Laat een bericht achter