04feb

Westland heeft primeur: eerste DNA-diner door vers+

Artsen die een dieet van groenten voorschrijven. Behandeling van prostaatkanker en Diabetes 2 met groenten in plaats van medicatie. Topsporters die beter presteren door een dagmenu met uitgebalanceerde nutriënten. Een kinderdagverblijf wil kinderen voeding geven die hun ontwikkeling bevordert. 

Gepersonaliseerde voeding, afgestemd op ons DNA, metabolisme en macro- en micronutriënten, is de toekomst en een rode draad in het toekomstige gezondheidsbeleid. Dit betekent veel businesskansen voor de Nederlandse tuinbouw door de toenemende vraag naar vers. En een enorme winst voor de overheid, door de afname van zorgkosten.

Om naar dit toekomstbeeld te werken is veel kennis en onderzoek nodig. Dinsdag 9 oktober presenteerde vers+ haar ambities aan zo’n 100 genodigden voor een exclusief en uniek diner op maat. Alle genodigden leverden hun DNA in, dat geanalyseerd is. Chefkoks en voedingsdeskundigen bereiden voor hen een persoonlijk diner op basis van de macro- en micronutriënten. Westland heeft hiermee een primeur, nog nooit eerder gebeurde dit op zo’n grote schaal.

vers+ is een ambitieus cross-sectoraal innovatieprogramma en een initiatief van de Westlandse tuinbouwondernemers Koppert Cress en Best Fresh Group. Met InnovationQuarter en Gemeente Westland trachten zij sinds juni 2014 om van Nederland de gezondste delta van de wereld te maken. www.versplus.com

Rol van ensanne

In opdracht van Westland Marketing was ensanne deels verantwoordelijk voor de perscöordinatie. Voorafgaand aan het diner orgniseerden we een preview voor journalisten (10 aanwezigen) met 1-op-1 interviews.

Aftermovie door Blitz Projects

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.
COMMENT (2)
Rogier / 17 juni 2019

Hi Sanne,

Leuk artikel.

En super leuk 2019 agenda heb jij gemaakt. Ik zag hem hier op de bureau’s staan.

Groeten Rogier Dop
Projecleider Food Innovation @De Haagse Hogeschool

Sanne Bakker / 24 juni 2019

Leuk om te horen Rogier en veel succes er mee!

Laat een bericht achter