18jul

Meer dan 5000 unieke reisblogs op World-of-Blogs.nl

Met de start van de zomervakantie voor miljoenen Nederlanders heeft het inspiratie platform World-of-Blogs.nl de grens van meer dan 5000 blogs bereikt. Voor reizigers die zich willen laten inspireren door reiservaringen van bloggers op bestemmingen van Corfu tot Barcelona, China, Australië of Zimbabwe zijn blogs op de wereldkaart van World of Blogs te vinden. Met een simpele druk op de knop komen blogs in beeld en kun je je via reisbloggers laten inspireren.

“Consumenten vertrouwen reviews en bloggers. Het geeft hen inzicht in bestemmingen die je nergens anders kunt vinden. Alleen de leukste en interessantste blogs zijn af en toe best lastig te vinden. In Nederland zijn er al zo’n 600 – 700 reisbloggers actief.  Via World of Blogs maken wij al die reisblogs toegankelijk. En met succes. We doen dit sinds het voorjaar van 2014 en hebben dus nu 5000 unieke blogs verzameld.”  aldus initiatiefnemer Sanne Bakker.

Hoe werkt World of Blogs?

World of Blogs koppelt reisblogs aan een locatie op de wereldkaart. Soms heel lokaal in Nederland, soms aan de andere kant van de aardbol.  Dit maakt reisblogs vindbaar. Op het platform kun je een locatie ingeven, vervolgens filteren op afstand (bijvoorbeeld 100 kilometer rondom Lissabon) en een categorie filteren. De relevante resultaten tonen en je klikt door naar de website van de blogger. Bloggers betalen niets om op de kaart te komen, maar kunnen wel actief bijdragen.

Doorontwikkeling platform

“De meest gestelde vraag is ‘en nu?’ Het heeft 2,5 jaar geduurd om vanuit pure frustratie tot deze omvangrijke database te komen. We hebben meerdere sporen om verder door te ontwikkelen zoals internationaliseren maar daarbij komen al gauw kosten kijken. De belangrijkste groei moeten we nu in traffic realiseren, dus door marketing. Om de kosten te dragen denken we nu aan crowdfunding.”
www.world-of-blogs.nl

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter