twitter ensanne
24jan

Hoe word je trending topic op Twitter?

Regelmatig geef ik in de uitzendingen van Club Fatale op Den Haag FM tips over social media. Vandaag beantwoordde ik de vraag: Hoe word je trending topic op Twitter?

Trending Topic word je niet zomaar. De regels om trending topic te worden behoren dan ook tot het grote geheim van Twitter. Wel zijn er een aantal belangrijke factoren bekend die ik hieronder voor je op rij zet.

  • Een unieke hashtag: Een unieke hashtag is belangrijk om trending topic te worden. De hashtag mag niet eerder voor andere doeleinden gebruikt zijn. Denk dus goed na over welke hashtag je gaat inzetten.
  • Aantal tweets door unieke gebruikers: Het gaat er niet om hoevaak jij zelf de hashtag gebruikt, al doe je dat 100 x. Het gaat er om hoevaak unieke gebruikers dit doen. 100x 1 is dus in dit geval belangrijker.
  • Tijd: Een hashtag wordt pas trending als er in hele korte tijd, maximaal 60 minuten, een groot aantal berichten verschijn.
  • Moment van de dag: In de ochtend is de kans op een trending topic veel groter dan in de primetime avond.
  • Internationaal: Natuurlijk helpt het mee als ook internationaal getweet wordt over jouw hashtag.
  • Influencer: Als een influencer met veel volgers ook gaat reageren met dezelfde hashtag, is de kans op een trending topic nog vele malen groter.

Benieuwd naar mijn andere tips over social media op Club Fatale/Den Haag FM? Luister alle uitzendingen terug.

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter