24mei

De meest gefotografeerde attracties op Instagram

TravelBird heeft een trendstudie onthult met de meest gefotografeerde attracties op Instagram. De studie richt zich zowel op Nederland als op de hele wereld en wij hebben het kort voor je samengevat. Nieuwsgierig?

Hoe is de studie tot stand gekomen

De studie van TravelBird is gemaakt op basis van het aantal tags op Instagram van 470 attracties van over de hele wereld. Het doel is om in kaart te brengen welke bestemmingen wereldwijd goed scoren op social media en dan met name op Instagram.
Om een zo goed mogelijk beeld te geven, zijn er vanuit iedere Nederlandse provincie twee attracties onderzocht. Zo geeft het een goed en eerlijk beeld van zowel lokale attracties als populaire attracties in bijvoorbeeld Amsterdam.
Deze methode is herhaald voor 10 andere landen in de wereld en van daaruit is er een hoofdranking gemaakt met de 400 populairste bestemmingen wereldwijd, op basis van Instagram hashtags.

“Dit onderzoek toont een interessant overzicht van honderden bestemmingen die geliefd zijn bij Instagram-gebruikers vanwege hun cultureel erfgoed, prachtige natuurlijke schoonheid en lokale fascinatie,” zegt Symen Jansma, oprichter van TravelBird. “Daarnaast vertellen de data heel wat over hoe jonge mensen in 2017 reizen en bieden ze interessante inzichten voor de reis- en toerismesector.”

 

De meest gefotografeerde attracties op Instagram

De nummers 1 en 2 van de locaties met de meeste hashtags op Instagram in Nederland zijn De Efteling, gevolgd door het Rijksmuseum.
Maar de beroemde Erasmusbrug in Rotterdam krijgt een mooie 3 plek. Gevolgd door het Van Gogh Museum en Giethoorn. Maar ook in de top 15 staan bijvoorbeeld de Euromast en de Martinitoren in Groningen.
De Efteling doet het overigens ook wereldwijd heel goed met een welverdiende 72e plek!

  1. De Efteling
  2. Rijksmuseum
  3. Erasmusbrug
  4. Van Gogh Museum
  5. Giethoorn

De meest geinstagramde bestemmingen wereldwijd

Wereldwijd zijn Disneyland in Californië, de Eiffeltoren en de Berlijnse Muur de meest getagde bestemmingen. Maar ook de Big Ben, Grand Canyon en de Niagarawatervallen komen in de top 15 voor.

  1. Dinseyland (Californië)
  2. Eiffeltoren (Parijs)
  3. Walt Disney World (Florida)
  4. South Beach (Florida)
  5. Berlijnse Muur (Berlijn)

Benieuwd naar het hele artikel over de meest gefotografeerde attracties op Instagram? Lees dan het hele artikel van Travelbird.

OVER DE SCHRIJVER

Laura
Laura is social media expert van ensanne. Behalve achter de knoppen is ze helemaal up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen.

Laat een bericht achter