360 graden video
27mrt

41% meer engagement met 360 graden video (en nog meer voordelen)

Uit onderzoek van Google* is gebleken dat 360 graden video’s 41% meer engagement hebben, als dat geen reden is om meer met deze nieuwe vorm van video te gaan doen… In travel is deze vorm van video enorm in opkomst, maar absoluut nog niet doorgebroken. Terwijl je vanuit het video oogpunt al bijna kan laten lijken of je er daadwerkelijk bent! Dat en nog meer voordelen in deze blog.

Meer engagement met 360 graden video

Meer kijkers, meer abonnees en meer shares. Dat willen we toch allemaal als we een video online zetten. Met een 360 graden video is deze kans een stuk groter. Vooral op social media zie je een enorm effect in engagement (interactie)! Google testte dit enkele maanden geleden A/B campagne: een 360 graden video en een normale video voor Colombia Sportswear. De 360 graden video had 41% meer interactie, een langere kijktijd en meer shares!

*Het Google Onderzoek kun je hier vinden 

Voordelen van 360 graden video

  1. Video komt als maar meer en meer online. Dus wil je opvallen met videomateriaal dan is een video vorm van 360 graden video nog erg uniek en opvallend. Zeker als je dit ook nog met een drone of timelapse combineert!
  2. Zeker bij bijzondere plekken draagt een 360 graden video enorm bij aan de beleving en storytelling. Denk aan een bijzonder landschap, uitzicht of iets wat bijdraagt aan je ‘bucketlist’ gevoel.
  3. Het verkoopt. Zeg nou eerlijk, als je een 360 graden video hebt gezien, ben je eigenlijk al om. Het maakt niet uit welk sales praatje er gehouden wordt. Kijk maar naar het onderstaande voorbeeld van het cruiseschip.
  4. Je kunt extra content meegeven in je video en daarmee je gasten inspireren. Zoals toeristische insider tips als je een hotel bent.
  5. 360 graden video scoort voor het Facebook algoritme. Facebook wil uiteraard het gebruik van ‘rich media content’ stimuleren. Een 360 graden video heeft daarom veel grotere kans om hoger in de organische tijdlijn naar voren te komen.
  6. 360 graden video’s zijn echt en geven vertrouwen. Je kunt hier niets aan op poetsen, dus het geeft een authentieke ervaring.
  7. Je hebt geen virtual reality bril of app nodig om deze media te ontsluiten. Je kunt de video gewoon uploaden op YouTube of Facebook. Met de pijltjes in de platformen kun je al rondkijken.

Overtuigd van de argumenten?  Laat je dan inspireren door deze praktijkvoorbeelden in 360 graden video.

Praktijkvoorbeelden 360 graden video

Voorbeeld Expedia

Van een dronevlucht over de kliffen bij Tasmanië, kangaroos spotten in het wild, dansen bij de Aboriginals en onderwater in de riffen. Een waanzinnig storytelling voorbeeld! Reacties als “I normally don’t watch ads but this one is so cool!’ volgde.

Voorbeeld Travel Oregan

Ook Travel Oregan gebruikt 360 graden video al op meerdere manieren. Fantastische beleving om een redelijk onbekende staat op je bucketlist te laten zetten.

Voorbeeld Royal Caribbean
Cruise maatschappij Royal Caribbean heeft van het immense schip Voyager of the Seas een 360 graden video gemaakt. Toen ik deze video bekeek was het net of ik al aan boord was!

Voorbeeld Tourism Australia

Een timelapse van de haven in Sydney terwijl je bij het Opera House staat. De zon gaat onder. De lichten van de stad aan, het cruiseschip vertrekt.

Voorbeeld Travelblogger Harmony of the Seas

Ook Travelbloggers kunnen 360 graden video’s maken. Zo ook deze blogger op het cruiseschip Harmony of the Seas.

Wil jij ook 360 graden video’s inzetten in jouw contentstrategie? Neem contact met ons op. Samen met onze videopartners helpen we je graag bij de creatie en distributie.

OVER DE SCHRIJVER

Sanne Bakker
Sanne Bakker is eigenaar van ensanne en houdt je op de hoogte van trends & ontwikkelingen en de laatste updates van ensanne projecten.

Laat een bericht achter