Elke Willemsen

Tekstschrijver & Eindredacteur (freelance)

Even voorstellen

Elke Willemsen (1988) werkt al zes jaar als freelance tekstschrijver, journalist en verslaggever. Na haar bacheloropleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht is Elke begonnen aan de masteropleiding International Journalism aan London City University. Inmiddels woont ze weer in Amsterdam en heeft naast het freelancen 2,5 jaar bij een PR en content bureau gewerkt in de technologische branche. Haar interesse in buitenlands nieuws & culturen, reizen en internationale journalistiek bracht haar wereldwijd al op mooie plekken om mooie verhalen op te tekenen.

Wie ben je en wat doe je?

Ik schrijf. Dagelijks ben ik voor zowel journalistieke als commerciële opdrachtgevers aan het goochelen met woorden. Ik kan volledig opgaan in het vertellen (of lezen en zien) van persoonlijke verhalen. Het informeren, enthousiasmeren en inspireren van mensen via storytelling is dan ook mijn grootste passie.

Wat kunnen we van jou verwachten?

IBij ensanne kan ik deze passie voortzetten. Als schrijver versterk ik het team met uiteenlopende tekst- en eindredactieklussen en kan advies en begeleiding bieden op het gebied van content en (online) mediaplatformen. Doordat het een jong team is, merk ik dat bij ensanne meer ruimte is voor vernieuwing en creativiteit. Door de korte lijnen en no-nonsense communicatie kunnen we ook direct aan de slag. Daar houd ik van! Met mijn perfectionisme, creativiteit en out-of-the-box mindset hoop ik samen mooie content te kunnen gaan produceren.

Wist je dat…

  • Ik in Amerika, Denemarken en Engeland heb gewoond?
  • Ik een groot filmfanaat ben en ook als filmrecensent werk?
  • Ik vroeger op hoog niveau heb gebasketbald?
  • Ik aan zaalvoetbal, veldvoetbal, tennis én lindyhoppen doe?