Ons eigen trainingsprogramma

ensanne academy

Achter de schermen hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan een eigen trainingsprogramma.

Voor wie?
Zelfstandigen (HBO+) die werken als bijvoorbeeld adviseur, coach of ontwerper.
Als ondernemer ben je constant bezig met je branding, acquisitie en relatiebeheer. Deze leergang helpt zelfstandig ondernemers in het toepassen van e-mail en content marketing voor hun onderneming.

Waarom deelnemen?
Je online performance wordt belangrijker als ondernemer naarmate het ondernemerschap steeds meer online plaatsvindt. Door het inzetten van e-mail en content marketing kun je jouw bedrijf (online) bekender maken en een groot publiek bereiken.

Waar & wanneer

Iedere module wordt twee keer aangeboden in een avond- en ochtendsessie. De cursus vindt plaats op het kantoor van ensanne in Rijswijk. Voor iedere module is plaats voor 8 tot 10 zelfstandig ondernemers.

Hoe kan je door het inzetten van e-mail- en contentmarketing jouw bedrijf (online) bekender maken?

Boek nu de hele cursus (4 modules) en krijg 100 euro korting.

 

1. Introductie op de trends, best practices en content marketingtools.

In de eerste module praat Sanne je uitgebreid bij over de trends in online marketing. Je krijgt een uitgebreide uitleg wat content marketing is en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. Verschillende best practices komen aan de orde. Een presentatie van de content marketingtools die je kunt inzetten als ondernemer volgt daarna. Hierbij kun je denken aan bloggen, social media en e-mail nieuwsbrieven. Deze drie onderwerpen zullen dieper behandeld worden in de daarop volgende modules.

Aanmelden

 

 

2. Bloggen in 10 stappen. Kies je platform, leer schrijven en krijg tips voor SEO.

In de tweede module staat bloggen centraal. In 10 stappen leer je alle facetten van het bloggen kennen. Al snel zul je er achter komen dat dit meer is dan een stukje tekst schrijven. Er zijn veel verschillende blogvormen zoals een interview, longread of vlog. Je krijgt praktische tips met het gebruik van WordPress, optimalisatie van zoekmachines (SEO) en fotografie. Ook op tekstueel gebied kan Sanne je de grootste valkuilen bijbrengen. Ook over auteursrecht kun je vragen stellen.
Aanmelden

 

 

 

Naamloos3. Social media effectief en praktisch inzetten; o.a. LinkedIn, Twitter en Facebook.

In 2016 gebruikt 9 op de 10 Nederlanders social media. Om echter jouw bedrijf te promoten in de wirwar van tijdlijnen is een effectieve strategie nodig. Je maakt kennis met de verschillende social media kanalen en de regels van ieder medium. Je leert praktische do’s en don’ts en krijgt veel ideeën aangereikt voor ludieke content. Daarnaast kijken we ook naar praktische tips om in de dagelijkse drukte toch frequent aanwezig te zijn. Tools zoals een contentkalender zijn daarbij essentieel.
Aanmelden

 

 

 

nieuwsbrief4. Nieuwsbrieven ontwikkelen en distribueren met behulp van Mailchimp.

E-mail is nog steeds een effectief medium om je bedrijf bij een gerichte doelgroep bekend te houden. Stuur maandelijks een nieuwsbrief om je (potentiële) klanten en relaties op de hoogte te houden van je werkzaamheden. Tijdens de vierde module vertelt Sanne je over de wetgeving van het gebruik van e-mailadressen. Om deze ook te distribueren maken we een nieuwsbrief in Mailchimp en kijken we naar de statistieken die je hiermee krijgt.

Aanmelden